Home > Prekyba > Skirtingi stogo dangų tipai: ką pasirinkti 2022 metais

Skirtingi stogo dangų tipai: ką pasirinkti 2022 metais

Skardos, kartu su čerpėmis, yra viena populiariausių stogo dangų. Šios skardos priklauso profiliuotų lakštų grupei, kurios dabar beveik visuotinai naudojamos stogams dengti privačiuose namuose, taip pat pramoniniuose, sandėliuose ir ūkiniuose pastatuose.

Renkantis stogo dangos medžiagą stogui, žinoma, būtina atsižvelgti į santvaros karkaso konstrukciją ir laikomąją galią. Tačiau svarbu ir ilgaamžiškumas bei kaina. Šiuo atžvilgiu labai tinka trapecinė skarda, nes jų gamintojai garantuoja ilgalaikį naudojimą ir siūlo medžiagą už neproporcingai mažesnę nei tradicinių kainą.

Todėl nenuostabu, kad ten, kur įmanoma, naudojama skarda. Ji turi daug privalumų, tačiau, kaip ir bet kuri kita medžiaga, ji nėra be trūkumų. Žemiau esančioje medžiagoje pateiksime gofruoto stogo dangos kainą ir išanalizuosime jos privalumus ir trūkumus.

Patvari ir ekonomiška medžiaga

Priklausomai nuo apdailos, galima išskirti tris pagrindinius tipus:

aliuminio gofruotoji kartono plokštė – pagaminta iš aliuminio, todėl dėl atsparumo korozijai atsiranda dar didesnis atsparumas išoriniams veiksniams. Aliuminio lakštai taip pat gali būti dažyti įvairiomis spalvomis. Tai gana brangus sprendimas, todėl naudojamas daug rečiau nei dengti plieniniai trapecijos formos lakštai. Taip yra ir dėl to, kad aliuminis yra minkštesnis metalas nei plienas;
cinkuota gofruotoji plokštė – padengta cinku arba cinko-aliuminio lydiniu. Šio tipo lakštų stogas gali būti padengtas metaliniais dažais;
poliesteriu dengtas gofruotas lakštas – jo stiprumas yra šiek tiek mažesnis nei aliuminio gofruoto lakšto, tačiau puikiai tinka kaip gyvenamųjų pastatų stogo danga ir yra labiausiai paplitęs produktas trapecinių stogo dangų grupėje.

Apskaičiuota, kad cinkuotas trapecijos formos metalas tarnaus mažiausiai 25 metus. Rinkoje yra ir brangesnių poliuretanu dengtų daugiasluoksnių lakštų, kurie po montavimo ant stogo išlieka geros būklės net 40-50 metų. Tai gana ilgas laikotarpis.

Tačiau esant galimybei investuotojus vis tiek traukia skardinė stogo danga, nes ji neproporcingai pigesnė nei keramika ir betonas. 1 m² cinkuoto trapecijos formos metalo lakšto kainuoja apie tris ir daugiau eurų.

Už dažytą metalo lakštą (keletu dažniausiai naudojamų stogų spalvų) mokėsime daugiau nei tris eur/m². Profesionalaus 1 m² šios medžiagos įrengimo ant stogo kainos yra panašios.

Taigi, gofruotoji stogo danga yra ekonomiška medžiaga, tačiau reikia atminti, kad didžiausias jos naudojimo pelningumas bus pasiektas esant dideliems ir paprastiems stogo šlaitams. Jis parduodamas dideliais lakštais (dažniausiai apie 110 x 200 cm), o pjaustyti mažais gabalėliais nėra prasmės.

Beveik kiekvieną gofruotą stogą galima įsigyti su neaustine polimerine danga (ji turi įvairius prekinius pavadinimus: flis, vlies, drip-stop, antikondensacinė danga ir kt.), kuri, pirma, suriša po ja atsirandantį kondensatą ( iki 900 g / m²) ir vėliau jį grąžina per vėdinimą ir oro cirkuliaciją, ir, antra, atlieka gana reikšmingą garso izoliacijos funkciją.

Trapecinės formos lakštų privalumai

Trapecijos formos lakštai – medžiaga yra patvari, tvirta, nerūdijanti, atspari mechaniniams pažeidimams ir lengva. Dėl šių savybių, kartu su prieinama trapecinės stogo dangos kaina, ši medžiaga dažnai naudojama (tiek ant individualių namų, tiek ant kitų pastatų stogų).

Kokybiški metalo lakštai gaminami iš cinkuoto plieno, kuris pasižymi antikorozinėmis savybėmis (atsparus drėgmei ir tiesioginiam vandens poveikiui). Ir tik tokie gaminiai tinka stogams dengti. Primygtinai nerekomenduojama naudoti pigių metalinių lakštų kaip stogo dangos, nes pirkimo etape sutaupytos lėšos greitai pasirodo iliuzinės.

Trapecijos formos lakštų lengvumas taip pat turėtų būti vertinamas kaip privalumas. 1 m² medžiagos, kurios šerdies storis 0,5 mm, sveria tik 5 kg. Tai reiškia, kad jį galima kloti ant gana paprastų ir ekonomiškų stogo santvarų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *