Home > Transportas ir logistika > Populiariausios Lietuvos eksporto kryptys

Populiariausios Lietuvos eksporto kryptys

Lietuvos verslininkų gaminama produkcija džiugina ne tik mūsų šalies piliečius, tačiau taip pat ir užsienio gyventojus. Kadangi eksportas visiškai panaikina bet kokias prekių ribas, galiausiai, lengvinamos sąlygos verslininkams, natūralu, kad auga poreikis ir naudotis tokia galimybe.

Lietuvos eksporto kryptys vis labiau plinta, tad galime džiaugtis, kad nemaža dalis produkcijos keliauja ne į ES šalis, tačiau labai toli, į kitus kontinentus. Tai padeda ir kur kas labiau plėsti Lietuvos vardą, o tai naudinga ir visai šaliai, ir kiekvienam iš mūsų.

Žinoma, skiriantis konkrečiam gaminiui tuo pačiu kinta ir šalys į kurias jis prekiauja. Paprasčiausiai matomas labai ryškus poreikis tam tikrų gaminių ir tuo pačiu maisto produktų vienose šalyse, kai kitose to poreikio nėra, kadangi pačių šalių verslininkai turi žaliavas, kurios leidžia jį greitai ir gana paprastai pagaminti.

Štai gana didelė pieno produktų dalis keliauja į Ukrainą. Lygiai taip pat kaip ir transporto priemonės bei jų dalys. Tiesa, šiuo metu fiksuojamas sumažėjimas, kadangi šalyje stengiamasi riboti iš Lietuvos atsivežamų transporto priemonių mastus. Lygiai taip pat dėmesio sulaukia ir Uzbekija, Kinija bei Rusija, kuri taip pat priima lietuviškus gaminius. Daugelis tų šalių verslininkų teikia, kad lietuviai gamina ne tik gana pigiai, tačiau ir labai kokybiškai.

Verta paminėti ir Baltarusijos verslininkus, kurie atveria sienas vis plačiau ir tuo pačiu daugiau dėmesio skirti ES šalims, kurios iš Lietuvos perka ne tik kviečius ar mėsą, tačiau ir šakočius, lino gaminius ir t.t. Žinoma, tokius plačius kelius lemia atsivėrusios galimybės, kurios leidžia paprastai pasiekti ir JAV bei kitas panašias šalis, kurios laukia lietuviškų gaminių.

Krypčių labai daug ir jos vis labiau plinta. Pasirenkamos net tokios, kurios lietuviams apskritai mažai žinomos, tačiau verslininkams – naudingos. Ir tai – nuostabu, kadangi pasauli darosi kur kas mažesnis, o ekonomika – auga. Galiausiai, kiekvienas iš pasaulio gyventojų gali sužinoti – ką reiškia geros kokybės lietuviški pieno gaminiai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *