Home > Transportas ir logistika > Kaip vyksta ADR krovinių klasifikavimas ir ženklinimas?

Kaip vyksta ADR krovinių klasifikavimas ir ženklinimas?

ADR krovinių klasifikavimas ir ženklinimas. ADR klasės kroviniai klasifikuojami į skirtingas klases ir kategorijas, atsižvelgiant į pagrindinį pavojų, kurį kelia vežama medžiaga ar produktas. Pagal ADR nuostatas išskiriama 13 pavojingų krovinių klasių – nuo sprogmenų ir degių skysčių iki toksinių ir radioaktyviųjų medžiagų . Tinkamas pavojingų krovinių klasifikavimas yra reikšmingas, nes kiekvienai klasei taikomi skirtingi gabenimo, sandėliavimo ir tvarkymo reikalavimai, užtikrinantys saugų krovinio gabenimą . ADR reikalavimai apima daugelį aspektų, įskaitant klasifikavimo, pakavimo, ženklinimo ir dokumentų reikalavimus, taikomus įvairių tipų pavojingiems kroviniams .

Tinkamas ADR krovinio ženklinimas  yra būtini norint užtikrinti saugų transportavimą. Visi ADR kroviniai turi būti paženklinti ir pažymėti atitinkamais pavojų identifikavimo ženklais ir įspėjamaisiais ženklais, nurodant pavojaus pobūdį ir vežamų pavojingų krovinių klasę . ADR krovinys turėtų būti ženklinamas ir ženklinamas pagal specifinius kiekvienos pavojingų krovinių klasės reikalavimus, užtikrinant, kad krovinys būtų lengvai atpažįstamas ir vežamas teisingai . ADR ir nacionaliniai teisės aktai nurodo, kad terminas „vežimas“ apima pavojingų krovinių paruošimą išsiuntimui, įskaitant identifikavimą, klasifikavimą, pakavimą ir dokumentų rengimą .

Tinkamas ADR krovinių klasifikavimas ir ženklinimas yra labai svarbūs saugiam transportavimui. Taip yra ir teisinis šio dalyko reglamentavimas, kurio praleisti negalima.  ADR, RID ir ADN nustato vienodas saugaus tarptautinio pavojingų krovinių vežimo taisykles, kurios turėtų būti taikomos ir nacionaliniam vežimui . Tarptautinį pavojingų krovinių vežimą keliais reglamentuoja Europos sutartis dėl tarptautinio pavojingų krovinių vežimo keliais . ADR krovinio netinkamas klasifikavimas ir ženklinimas gali sukelti rimtų pasekmių, įskaitant nelaimingus atsitikimus, sužalojimus ir žalą aplinkai. Todėl, siekiant užtikrinti saugų ir efektyvų pavojingų krovinių vežimą, būtina laikytis visų ADR reikalavimų .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *